Big Bang Yatırımı: Girişimcilere 2,85 Milyar TL Desteği
Yerel ve global ölçekte yılın en iyi girişimlerini, yatırımcılar, özel şirketler ve kamuoyuyla buluşturan 2 güne yayılan etkinlikte yerli ve yabancı 50 teknoloji girişimi sahne aldı. 2023’te 1,28 milyar TL’lik ödül, nakit ve yatırımın duyurulduğu Big Bang’in kendi rekorunu kırdığı bu yılda ise rakam 2 kattan fazla artarak 2,85 milyar TL’ye çıktı. Etkinlikte, girişimciler 7 farklı sektörel dikey sahnesinde teknolojilerini yerli ve yabancı yatırımcıların beğenisine sundu.
Prof. Dr. Attila Dikbaş: “Yatırımlarımız Devam Edecek”
İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, etkinlikte Exar’a 25 bin dolar, Fire-Stopper’a 25 bin dolar, Pomeco’ya 25 bin dolar ve Tumurly’e ise 50 bin dolar değerinde yatırım yaptıklarını paylaştı. Geliştirdikleri teknolojilerle büyük beğeni toplayan ve yatırımcıları etkileyerek ilk beşte yer almaya hak kazanan girişimler ise sırasıyla; Pomeco, Sensed AI, Waste Log, Aylara Güç Çözümleri ve Genoride oldu.
İTÜ ARI Teknokent: 2025 Hedefleri
İTÜ Arı Teknokent’in bugüne dek yaptığı çalışmalar ve gelişim sürecinden bahseden Dikbaş, gelişim ve değişimin İTÜ ARI Teknokent’te asla bitmeyecek iki olgu olduğuna dikkati çekti. 2025’in ilk çeyreğinde ARI FON ve Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun tüm girişimcilere açık olacağını belirten Prof. Dr. Dikbaş, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü olarak, 10 binamızda, 380 Ar-Ge firmamızla yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde firmalarımızın toplam ihracatı 2 milyar doları, cirosu ise 11 milyar doları aştı.
İTÜ Rektörü ve Yönetim Kurulu Başkanı’ndan Açıklamalar
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, nitelikli bilgi ve nitelikli insan kaynağının önemine vurgu yaparak, “Altıncı Yenilik Dalgası olarak tanımlanan yeşil ve dijital dönüşümün iş modellerini kökten değiştirmesi de sürdürülebilir yaşam tarzları ve daha temiz enerji sistemlerini sunması bekleniyor’’ diye konuştu. İTÜ ARI Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülsün Sağlamer ise “İTÜ Çekirdek’in 2024’te 7 binin üzerinde başvuru alması, İTÜ ARI Teknokent’in başarılarının önemli bir göstergesi” dedi.
Bu etkinlikte, girişimcilerin yaratıcılığının ve teknolojik yeniliklerin önemine bir kez daha tanık olduk. Geleceğin teknoloji liderlerini destekleyen bu tür etkinliklerin, ülkemizin inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin büyümesine katkı sağladığı açıkça görülmektedir. Sizce, Türkiye’de teknoloji ve inovasyon alanında daha fazla destekleyici etkinlik olmalı mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.